Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-mandulás töltött alma

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 személyre:
  • 8 szép nagy alma
  • 15 dkg cérnametélt
  • A mártáshoz:
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 csipetnyi őrölt gyömbér
  • 5 dkg tisztított szeletelt mandula
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl tejföl
  • A tepsi kikenéséhez:
  • vaj
  • A tálaláshoz:
  • 1 tasak hidegen kikeverhető pudingpor, ízlés szerint
  • porcukor, tetszőleges gyümölcs, citromfű

Elkészítés

Előkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük, majd lehűtjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből 5 dkg cukorral kemény habot verünk. A csokoládét durvára lereszeljük.

Elkészítés: A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor felével (5 dkg), a vajjal, és beletesszük a vaníliás cukrot, a gyömbért, a reszelt (vagy vágott) csokoládét, a mandulát (meg is piríthatjuk kicsit), csipetnyi sót, a reszelt citromhéjat, a tejfölt. Összekeverjük. A tésztát hozzáadjuk a mártáshoz, összeforgatjuk, és óvatosan belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét is. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk. Az almák kalapját levágjuk, magházukat kivájjuk, gyümölcsöket a tűzállótálba állítjuk, és az előmelegített sütőben 5 perc alatt elősütjük. A sütőből kivéve, ha már nem túl forró, beletöltjük a tésztát, majd visszatéve még 20 percig sütjük. A pudingporból , az elkészítési utasítás szerint öntetet készítünk. Az almákat meghinthetjük porcukorral, díszíthetjük gyümölcsökkel, és az öntettel együtt forrón tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 486 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss