Elkészítés: Felolvasztjuk egy lábasban vízgőz felett a csokoládét, és hozzákeverjük a cukrot és a vajat.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgája mehet a csokiba óvatosan. Folyamatos kevergetés után, ha már némileg egynemű a masszánk, levesszük a gőzről.
Megpirítjuk a szeletelt mandulát, ezt is a csokihoz adjuk, végül a lisztes-mandulás-sütőporos száraz hozzávalók keverékét is beleforgatjuk. Jöhet a tojásfehérje is, finom mozdulatokkal, vigyázva belekeverjük, hogy ne törjön a hab.
Kapcsos kerek formában 180 °C-on kb. 40 perc alatt megsütjük, végezzünk tűpróbát!
Kicsit pihentettem, majd díszítettem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre