Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-mandulás koszorú

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 dkg csokoládé
  • 15 dkg darált mandula
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A tetejére:
  • 15 dkg étcsokládé
  • héj nélküli mandula
  • maricpán a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés: A csokoládét lereszeljük vagy felaprítjuk. A vajat a cukorral kikeverjük, a tojássárgáját egyenként hozzáadjuk, majd a belekeverjük a darált mandulát és a tojás felvert habját, és végül a sütőporos lisztet.

A masszát margarinnal kikent, morzsával hintett formába öntjük, és 175 fokon 1 órát sütjük (gáznál 2. fokozaton).

Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval bevonjuk, mandulával és marcipánnal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss