Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokis-málnás kekszszendvics

default user icon

Hozzávalók

  • 15 dkg vaj
  • 21 dkg porcukor
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 35 dkg liszt
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 3 ek tej
  • 1 tk szódabikarbóna
  • A fagylalttöltelékhez:
  • 360 ml tej
  • 20 dkg kristálycukor
  • 54 dkg málna
  • 1 ek citromlé
  • 330 ml hab tejszín
  • 4 db tojássárgája

Elkészítés

    1. Habosra keverjük a vajat a kétféle cukorral és a tojással. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a keményítőt, a pudingport és a kakaóport, ezután kikevejük a tejet a szódabikarbónával. Ha ezekkel elkészültünk, összedolgozzuk a 3 keveréket, majd 20 percig pihentetjük.
    2. A tésztából 20 db gombócot formázunk majd lelapítjuk őket. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
    3. A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral, aztán a megmosott málnát a citromlével pürésítjük. A tejszínt simára keverjük a tojások sárgájával, megmelegítjük, aztán lehúzzuk a tűzről. Hozzákeverjük a tejet és a málnát. Műanyag edénybe töltjük, betesszük a mélyhűtőbe, és óránként átkeverve megdermesztjük.
    4. Tálaláskor elosztjuk a fagyit a kekszek felén, majd mindre 1-1 üres kekszet illesztünk.

    KÓKUSZOS-SÁRGABARACKOS MUFFIN >>>

    TEJSZÍNES-CSOKIS SZELET (NANAIMO SZELET) >>>

    10 PERCES CSOKIKRÉM >>>

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin