Elkészítés: A tésztához a lisztet a porcukorral, a margarinnal, a tojássárgájával, a sütőporral és a tejjel összegyúrjuk. A felét tepsibe nyújtjuk, majd a másik feléhez kakaóport adunk, és golyókat formázunk, amelyeket szórtan a tésztára helyezünk. A mákot összekeverjük a cukorral, leforrázzuk tejjel, majd a felvert tojáshabot hozzákeverjük. Ezt szétterítjük a tésztán, majd megsütjük.
A krémhez a pudingot megfőzzük, majd ha kihűlt, a cukorral kikevert margarint hozzáadjuk, és a tészta tetejére kenjük. Ezután villával hullámosan díszítjük a tetejét, majd kakaóporral megszórjuk. Pár óra pihenés után lehet szeletelni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre