Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mákos krémes

Hozzávalók

  • A mákos réteghez:
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg margarin
  • 3 dkg liszt
  • 25 dkg darált mák
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek víz
  • 1 mk sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 6 ek liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • A mázhoz:
  • 1/2 dl tejszín
  • 15 dkg csokoládé
  • 3 dkg vaj

Elkészítés

    1. A 24×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük. 
    2. A mákos réteghez a tojásokat a cukrokkal és a margarinnal habosra keverjük. A lisztet a mákkal és a sütőporral elvegyítjük, majd a tejjel váltakozva a margarinos habos egyvelegbe keverjük. Az előkészített tepsibe simítjuk.
    3. A piskótához a tojások fehérjét a cukorral felverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját és a vizet, összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet. A mák tetejére ráöntjük a kikavart piskótatésztát.
    4. 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tálcára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla. A piskóta az alja a süteménynek. 
    5. A krémhez a tejet a liszttel, a vaníliás cukorral és a cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított vajjal együtt jó krémesre keverjük és a süteményen szépen elsimítjuk.
    6. A tejszínt felmelegítjük, a csokoládét apróra tördeljük és felolvasztjuk benne. A tűzről lehúzva a vajjal simára keverjük, majd rácsorgatjuk a süteményre. A tálcát az asztalhoz ütögetjük, hogy szépen elterüljön a bevonat. Jól lehűtjük és szeletelhetjük.

    18 ELLENÁLLHATATLAN MÁKOS SÜTI A BEJGLIN TÚL >>>

     15 ELLENÁLLHATATLAN KRÉMES SÜTI A HÉTVÉGÉRE >>>

    12 OLCSÓ ÉS GYORS DESSZERT, AMIVEL SPÓROLHATSZ A HÓ VÉGÉN!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin