Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk - ruganyos, könnyen gyúrható tésztát kell kapnunk. Ezután 2 egyforma lapot nyújtunk belőle. Az egyiket kikent, kilisztezett tepsibe tesszük, megkenjük a lekvárral, majd ráhalmozzuk a kókuszos tölteléket. Ezt úgy készítjük, hogy a tojásfehérjékhez hozzáadjuk a vizet és a cukrot, majd kemény habbá verjük, amibe lazán belekavarjuk a kókuszreszeléket. Amint szépen elegyengettük a kókuszos tölteléket a tészta tetején, befedjük a másik kakaós lappal, villával megszurkáljuk a tetejét, majd előmelegített sütőbe 190 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül, a tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd azon melegében a készre sült tésztára kenjük. Végül megszórjuk tortadíszítékkel. Miután kihűlt, a tepsiben vágjuk fel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre