A tojásfehérjét a cukorral, 15 dkg kókuszreszelékkel és a mézzel felmelegítjük. A lisztet a tűzhelyről levett, meleg masszára szitáljuk, majd beledolgozzuk. A kókuszreszeléket és a citromhéjat is beleforgatjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe két megnedvesített teáskanál segítségével a masszából kis halmokat rakunk, és tetejüket csúcsosra formázzuk, vagy csillagcsőrős habzsákból kinyomjuk.
Előmelegített sütőben, 150 fokon (gáztűzhelynél 1-es fokozaton) 25-30 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk.
Közben a tortabevonót forró vízfürdőben megolvasztjuk. A kókuszcsókok talpát a folyékony csokoládéba mártjuk, sütőpapírra tesszük szikkadni. Teljesen megszárítjuk.