Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokis kockák karamellkrémmel

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 7,5 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 3-4 ek liszt
  • 4 ek rum
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A karamellhez:
  • 13,3 dkg vaj
  • 1,2 dl tejszín
  • 1/2 tk só
  • 1/2 ek méz
  • A vajkrémhez:
  • 13,3 dkg vaj
  • 1 mk vaníliaaroma
  • 12 dkg porcukor
  • 5 ek tej
  • 8 dkg az elkészült karamellből
  • A 3D csokoládé díszekhez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dl vodka vagy víz (jégbe hűtve)
  • A díszítéshez :
  • 2-3 ek sósmogyoró

Elkészítés

    1. A csokoládét a vajjal, egy tálban, gőz fölött összeolvasztjuk. A tojások sárgáját felverjük a cukorral, egy másik tálban a fehérjét kemény habbá verjük.
    2. A megolvadt csokoládét lassan hozzáöntjük a cukorral kikevert sárgájához, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, összekeverjük, és óvatosan belekanalazzuk a fehérjehabot is. Magasabb falú, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 200 fokta előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk, majd kiszedjük a tepsiből, és egy rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljön.
    3. A hozzávalókat egy lábasba tesszük, és lassú tűzön addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, és szép barna színt kap, kihűtjük.
    4. A karamell kivételével az összes hozzávalót szépen habosítjuk, majd a végén hozzáadjuk a karamellát is, és ha elkészült, kihűtjük.
    5. 3D csokoládé díszekhez a csokoládét felolvasztjuk, egy vastagabb nejlonzakcsóba töltjük, aminek a sarkát egy picit kivágjuk, majd vékony sugárban belecsurgatjuk a jéghideg vodkába. A csoki azonnal megdermed. Ha kész, óvatosan kiemeljük a vodkából.
    6. A kihűlt süteményt kockákra vágjuk, majd a tetejére, egy habzsákból kinyomjuk a karamellás vajkrémet, majd a tetejére helyezzük a csokoládédíszeket, végül aprított sós mogyoróval megszórjuk.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin