A csokis kekszet beletesszük egy zacskóba, és sodrófával alaposan összetörjük. Hozzáadjunk a vajat, és egyenletes masszává dolgozzuk. Egy muffinsütő forma mélyedéseit papírkapszlikkal kibélelünk. Megtöltjük a tésztával, és a közepükbe lyukat nyomkodunk. Hűtőbe tesszük, és 15 percig pihentetjük.
A cukrot feloldjuk egy evőkanál vízben. Az étcsokoládét felaprítjuk, hozzáadjunk a vajat a cukorsziruppal együtt, és gőz fölött egynemű masszává keverjük. Levesszük a tűzről, és 5 percig hűlni hagyjuk. A tojást felverjük, és a kihűlt csokis masszához adjuk. Néhány csepp vaníliaaromával ízesítjük.
A csokis masszát a tésztalyukakba adagoljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Melegen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre