Keress receptre vagy hozzávalóra

Csokis keksz aszalt cseresznyével

Hozzávalók

  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 10 dkg aszalt cseresznye
  • 15 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 nagy csipet só
  • 12,5 dkg barna cukor
  • 12,5 dkg puha vaj
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. Az étcsokoládét darabokra törjük, és vízgőz felett megolvasztjuk. A fehér csokit apróra daraboljuk, az aszalt cseresznyét összevágjuk, és 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral.
    2. Egy tálban összekeverjük a lisztet a kakaóval, a szódabikarbónával és a sóval. Egy másik tálban habosra keverjük a barna cukrot a puha vajjal és a vaníliával. Beleöntjük az olvasztott csokoládét, majd hozzákeverjük a tojást. Ezután hozzáadjuk a lisztes keveréket, végül a darabolt fehércsokit és a cseresznyét.
    3. Egy evőkanálnyi tésztát a kezünkkel gombóccá formázunk, majd a tepsire téve kicsit kilapítjuk (a gombócok között hagyjunk nagyobb (kb. 5 cm) távolságot, mert megnőnek sütés közben).
    4. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 16-18 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a tepsibenhagyjuk hűlni 2-3 percig, majd rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljön. Légmentes dobozba téve tároljuk.


      Még több recept Gasztrogabótól >>>
       

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin