Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokis kehely

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 tasak csokoládés pudingpor
  • 1 l tej
  • 6 dkg kristálycukor
  • 3 db tojásfehérje
  • A tálaláshoz:
  • 1 marék zabpehely
  • magkeverék (pl. dió-, pekándió-, mandula- vagy mogyoróbél, chia mag)
  • banánkarikák
  • mentalevelek

Elkészítés

    1. A csokoládét felaprítjuk. Simára keverjük a pudingport 1,5 dl tejjel és 4 dkg cukorral. A maradék tejet egy lábasban felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Hozzákeverjük a pudingos tejet, visszatesszük a tűzre, és kevergetve forraljuk 1 percig. Lehúzzuk a tűzről. Pár percig hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a felaprított csokit, hogy az teljesen elolvadjon benne. Szoba-hőmérsékletűre hűtjük a keveréket.
    2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd a kihűlt csokis pudinghoz forgatjuk.
    3. Megpirítunk egy kevés zabpelyhet száraz serpenyőben, és szétosztjuk 6 kisebb pohárba vagy desszertespohárba. Rákanalazzuk a pudingot, majd megszórjuk durvára vágott magokkal. Elrendezünk a tetején néhány banánkarikát, majd mentalevelekkel és csokiforgáccsal díszítjük.

    13 CSOKIS FINOMSÁG, AMIT KÉPTELENSÉG VISSZAUTASÍTANI! 

    ZSENIÁLIS DESSZERT 10 PERC ALATT: MENNYEI CSOKIPUDING TEJ-, TOJÁS- ÉS CUKORMENTESEN! 

    KRÉMTÚRÓ ÉS CSOKIHAB: 15 LÁTVÁNYOS, DE EGYSZERŰ POHÁRKRÉM 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin