Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis kehely

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokoládét felaprítjuk. Simára keverjük a pudingport 1,5 dl tejjel és 4 dkg cukorral. A maradék tejet egy lábasban felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Hozzákeverjük a pudingos tejet, visszatesszük a tűzre, és kevergetve forraljuk 1 percig. Lehúzzuk a tűzről. Pár percig hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a felaprított csokit, hogy az teljesen elolvadjon benne. Szoba-hőmérsékletűre hűtjük a keveréket.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd a kihűlt csokis pudinghoz forgatjuk.
  3. Megpirítunk egy kevés zabpelyhet száraz serpenyőben, és szétosztjuk 6 kisebb pohárba vagy desszertespohárba. Rákanalazzuk a pudingot, majd megszórjuk durvára vágott magokkal. Elrendezünk a tetején néhány banánkarikát, majd mentalevelekkel és csokiforgáccsal díszítjük.

13 CSOKIS FINOMSÁG, AMIT KÉPTELENSÉG VISSZAUTASÍTANI! 

ZSENIÁLIS DESSZERT 10 PERC ALATT: MENNYEI CSOKIPUDING TEJ-, TOJÁS- ÉS CUKORMENTESEN! 

KRÉMTÚRÓ ÉS CSOKIHAB: 15 LÁTVÁNYOS, DE EGYSZERŰ POHÁRKRÉM 

Ezek is érdekelhetnek