Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis kávétorta

90 perc
egyszerű
költséges
12 adag
Hozzávalók
  • Tésztához:
  • 6 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál őrölt pörkölt kávé
  • ½ csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • Krémhez:
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 db tojás sárgája
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál erős feketekávé
  • 5 dkg főzőcsokoládé
  • ½ csomag vaníliás cukor

Elkészítés

  1. A cukrot a tojások sárgáival, a vaníliás cukorral habosra keverjük, elegyítjük a gőz fölött felolvasztott csokoládéval, hozzáadjuk a kávét, a sütőporral elkevert lisztet, s a végén a tojások keményre vert habját.
  2. Sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített sütőben, közepes lángon kisütjük, kihűtjük, és két lapra vágjuk.
  3. A krémhez a cukrot jó alaposan kikeverjük a tojások sárgáival, az egész tojással, a vaníliás cukorral.
  4. Hozzáadjuk a kávét, a csokoládét, s a tejjel lassú lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.
  5. Amint kihűtöttük, simára keverjük a vajjal. A krémmel megtöltjük a tortalapot, hagyunk belőle az oldalára, és a tetejére is. Egy kis csokimázat is csorgatunk rá, pár dkg tortabevonóból készítve.
  6. Csillagcsőrös habzsákkal díszítjük. 

Megjegyzés

A tortalapokat kevés tejeskávéval, kenőecset segítségével áthúzhatjuk. A tésztát variálhatjuk, ha kakaós és sima lapokat sütünk, majd csökkenő méretű karikákra vágjuk, és felváltva töltjük be velük a tortát. - hajbea

Ezek is érdekelhetnek

Friss