Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-karamellás banán habcsókkal

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A habcsókhoz:
  • 5 darab tojásfehérje
  • 12 dkg kristálycukor
  • 9 dkg porcukor
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 dkg vaj
  • 5 dl zsíros habtejszín
  • A tetejére:
  • 3 darab banán
  • 20 dkg ét- vagy tejcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük egy robotgép segítségével. A porcukrot a keményítővel összeforgatjuk, és a tojáshabba szitáljuk úgy, hogy azt folyamatosan keverjük. Sima csöves habzsákba kanalazzuk, és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre 6 nagy banánalakot nyomunk belőle. Ha a banánokat kettévágjuk, akkor ahhoz tudjuk viszonyítani, kb. milyen nagyok legyenek. Mérjük hozzá, ha nem vagyunk elég biztosak a pontosságában. 100 fokon kb. 1 óra alatt megsütjük.

A banánokat meghámozzuk, lapjában kettévágjuk, majd mindegyiket megforgatjuk olvasztott csokoládéban, és rácsra helyezzük dermedni. (Természetesen a csokit gőzfürdő felett egy kis edényben megolvasztjuk 3 evőkanál olajjal, hogy ne legyen túl kemény a csoki dermedés után, mert akkor törik.)

Amikor a habcsók megsült, a cukrot egy serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk. Alacsonyabb hőfokon hozzáadjuk a vajat és a fél deci tejszínt, 1-2 percig kevergetjük, hogy szép sima legyen, végül hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a habtejszínt kemény habbá felverjük, majd a karamella 1/3 részét belekeverjük.

A banán formájú habtésztát tálcára tesszük, a karamellel ízesített tejszínhabbal csillagcsöves habzsákból szépen megrakjuk. Mindegyik tetejére egy-egy csokis banánt fektetünk. Végül a félretett karamellel megöntözve feldíszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss