Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis kalácskoszorú

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 kalácshoz:
  • A tésztához:
  • 1 kg liszt
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál olaj
  • 4,5 dl tej
  • 10 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • rumaroma

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a kelesztőtálba öntöm a lisztet, beleteszem a sót, az olajat és a tojásokat. A tejet a cukorral meglangyosítom, és beleteszem az élesztőt, majd hagyom, hogy felfusson. Ha kész, akkor a liszt közepébe csinálok egy lyukat, és beleöntöm a felfutott élesztőt, összegyúrom. 1 órát pihentetem, hogy megdagadjon a tészta.

Ezalatt elkészítem a krémet: a margarint megolvasztom, beleteszem a cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót és a rumaromát, majd jól összekeverem.

Amikor megkelt a tészta, 4 felé osztom. Ezután kb. 1 cm vastagságúra nyújtom a tésztát, megkenem a krémmel, majd föntről lefelé feltekerem a tésztát, és félreteszem. Ezt a többi 3 tésztával is ugyanígy csinálom. Ha kész, kettőt-kettőt egymás mellé teszek, és egymásba fonom.

Kikent, lisztezett koszorúformába teszem, megkenem tojással, és 180 fokon megsütöm.

Ezek is érdekelhetnek

Friss