Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokis-kakaós csiga

default user icon
4 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 4 dkg élesztő
  • 2 dl vaníliás cukros tej (az élesztő felfuttatásához)
  • 2 tojás sárgája
  • 1 nagy bögre tej
  • kb. 10 dkg margarin olvasztva
  • A töltelékhez:
  • kakaós porcukor
  • olvasztott margarin
  • A tepsihez:
  • olaj és zsemlemorzsa
  • A locsoláshoz:
  • vaníliás tej
  • 1 db felvert tojás
  • A bevonathoz:
  • 20 dkg tortabevonó csokoládé
  • kb. 5 dkg margarin
  • porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a vaníliás tejben. Egy tálba tesszük a tészta többi hozzávalóját, kivéve a bögre tejet és az olvasztott margarint. Ha az élesztő felfutott, beleadjuk a tálba, összedolgozzuk, és lassanként a tejet és a margarint hozzáadogatva szépen bedagasztjuk. Kb. fél órát kell kelnie meleg helyen.

    A megkelt tésztát nyújtódeszkára helyezzük, és egy nagy téglalapot nyújtunk belőle. Gondosan bekenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk a kakaós porcukorral. Göngyölünk egyet rajta. A felülre kerülő tésztarészt mindig megkenjük olvasztott margarinnal, hogy a töltelék így is tapadjon. Ezt minden göngyölésnél ismételjük. Ha kész a tekercs, felvágjuk kb. 1,5 cm széles darabokra, olajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe helyezzük, oldalukat beolajozzuk. Sülni tesszük. Félkész állapotban tojással megkenjük, hogy szép piros legyen. Mielőtt készen lenne, meglocsolgatjuk vaníliás tejjel. Ha megsült, várunk, míg kihűl.

    Ha kihűlt, kiszedjük tálcára, olvasztott csokit csorgatunk a tejejükre. Ha a csoki megszilárdult, meg is porcukrozzuk kicsit.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Thialia
Attól függ mekkorák lesznek
klikk97
Hány darab sül ki bekőle?
Trixi12
Nem szerepel a töltelék leírásánál a cukor és a kakaó mennyisége. Mennyi kell belőle?
istvanszat
Ez nagyon finom, de hiába szavazok, nem adja hozzá! :(

Hasonló Receptek

Magazin