Elkészítés: A tojásfehérjét félkeményre verjük, majd a porcukor folyamatos hozzáadásával keményre verjük. Ezután hozzáadjuk az ecetet, az átszitált kakaóport és az apróra vágott étcsokoládét. Kanállal lazán összekeverjük az egészet, nehogy a hab összetörtjön.
Sütőpapírral kibélelt tepsire kanalazzuk, kör alakúra simítjuk, és előmelegített sütőbe tesszük (180 C). Ha betettük, a sütőt azonnal lejjebb kapcsoljuk (2), és kb 1+1/4 óra alatt megsütjük. Ettől kívül ropogós, belül ragacsos lesz.
Ha kész és kihűlt, tejszínhabbal és savanykás gyümölcsökkel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre