Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis habcsóktorta (csokis Pavlova torta)

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 1 evőkanál ecet
  • 3 evőkanál átszitált kakaópor
  • 5 dkg felaprított étcsoki
  • A tetejére:
  • tejszínhab
  • savanykás gyümölcsök

Elkészítés

Elkészítés: A tojásfehérjét félkeményre verjük, majd a porcukor folyamatos hozzáadásával keményre verjük. Ezután hozzáadjuk az ecetet, az átszitált kakaóport és az apróra vágott étcsokoládét. Kanállal lazán összekeverjük az egészet, nehogy a hab összetörtjön.

Sütőpapírral kibélelt tepsire kanalazzuk, kör alakúra simítjuk, és előmelegített sütőbe tesszük (180 C). Ha betettük, a sütőt azonnal lejjebb kapcsoljuk (2), és kb 1+1/4 óra alatt megsütjük. Ettől kívül ropogós, belül ragacsos lesz.

Ha kész és kihűlt, tejszínhabbal és savanykás gyümölcsökkel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek