Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis gyümölcskenyér citromos cukormázzal

45 perc
mester
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét a sóval és 1 ek cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a többi cukorral és a vajjal habosra keverjuk, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a kandírozott gyümölcsöket és a felockázott csokit. Összekeverjük, majd a lisztet és a fehérjehabot óvatosan, laza mozdulatokkal felváltva hozzáadjuk úgy, hogy a hab ne törjön össze.
  2. Kivajazunk és kilisztezünk két őzgerincformát, majd belesimítjuk a tésztát. 180 fokos sütőben 30 -35 percig sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük, majd a formába hagyjuk kihűlni.
  3. Amíg hűl a gyümölcskenyér, addig elkészítjük a citromos cukormázat. A porcukorhoz hozzáadjuk a citromlevet, és lassú tűzön addig keverjük, amíg a cukor felolvad.
  4. A cukormázzal bevonjuk a gyümölcskenyereket, és kandírozott gyümölccsel díszítjük.

Megjegyzés

A gyerekek kedvence, mert mutatós és önmagát kínálja. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss