Elkészítés: A tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra kikeverem, lassan hozzáadom a vizet, majd a darált diót, végül a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá felverem, és óvatosan a csokis masszába forgatom. Sütőpapírral bélelt 34x32 cm-es tepsibe simítom, és 180 fokon megsütöm. Amikor kisült, a tésztát kettévágom.
A krémhez a margarin a porcukorral habosra kikeverem, kettéosztom. Az egyik felébe belekeverem a gesztenyemasszát és az ízlés szerinti rumot. A vaníliás pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, amikor kihűlt, a maradék margarinos krémmel összekeverem.
Az alsó lapra előszőr a gesztenyés krémet kenem egyenletesen, erre pedig a vaníliás krémet, végül befedem a másik csokis tésztalappal.
A csokoládét gőz felett felolvasztom, simára keverem a margarinnal és az olajal, és a tészta tetejét bevonom vele. Olvasztott fehércsokival díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre