Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-gesztenyés szelet

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál víz
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • ízlés szerint rum
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • A tetejére:
  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg margarin
  • fél dl olaj
  • 5 dkg fehércsoki

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra kikeverem, lassan hozzáadom a vizet, majd a darált diót, végül a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá felverem, és óvatosan a csokis masszába forgatom. Sütőpapírral bélelt 34x32 cm-es tepsibe simítom, és 180 fokon megsütöm. Amikor kisült, a tésztát kettévágom.

A krémhez a margarin a porcukorral habosra kikeverem, kettéosztom. Az egyik felébe belekeverem a gesztenyemasszát és az ízlés szerinti rumot. A vaníliás pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, amikor kihűlt, a maradék margarinos krémmel összekeverem.

Az alsó lapra előszőr a gesztenyés krémet kenem egyenletesen, erre pedig a vaníliás krémet, végül befedem a másik csokis tésztalappal.

A csokoládét gőz felett felolvasztom, simára keverem a margarinnal és az olajal, és a tészta tetejét bevonom vele. Olvasztott fehércsokival díszítem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss