Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-gesztenyés pohárkrém

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg gesztenyemassza
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2-3 evőkanál tej
  • piskóta vagy édes keksz
  • A csokiszószhoz:
  • 2,5 dl víz
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg kakaópor
  • csipet só

Elkészítés

Elkészítés: A csokiszószhoz a vizet a cukorral és egy csipet sóval egy kis edényben felfőzzük, hozzáadjuk a kakaóport, és folyamatos kevergetés mellett kb. 5 perc alatt besűrítjük.

A tejszínt a porcukorral felverjük. A gesztenyekrémhez a gesztenyemasszát a tejjel, 3 evőkanál csokiszósszal és a felvert tejszín 1/4 részével krémesre keverjük.

Piskótát vagy édes kekszet poharakba morzsolunk, erre rétegezzük a tejszínhabot és a gesztenyekrémet, és csokiszósszal megocsolva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss