Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis fudge torta

MME MME
90 perc
bonyolult
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • Az alaphoz:
  • 1,5 bögre nyers pisztácia
  • 3 ek cukor
  • 1/2 ek só
  • 6 db Graham keksz (vagy teljes kiőrlésű)
  • 8 ek vaj
  • olaj
  • A töltelékhez:
  • 22,5 dkg étcsokoládé
  • 1,5 bögre tejszín
  • 3/4 tk vaníliakivonat
  • 1/8 tk só
  • 1/2 bögre szárított sárgabarack
  • tejszínhab

Elkészítés

  1. A pisztáciát, a cukrot és a sót aprítóba tesszük, és durvára daráljuk. Hozzáadjuk a kekszet, és az egészet finomra aprítjuk. Ráöntjük a felolvasztott vajat, és addig daráljuk, amíg a keveréknek olyan állaga lesz, mint a nedves homoknak.
  2. A keveréket egyenletesen egy kiolajozott, 22 cm átmérőjű, levehető aljú tortaformába nyomkodjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük, amíg a széle aranybarna lesz. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
  3. A feldarabolt csokoládét egy közepes tálba tesszük. Egy kis lábosban közepes lángon addig melegítjük a tejszínt, a vaníliát és a sót, amíg a szélein forrni kezd. A forró tejszínt a csokoládéra öntjük, két percig pihentetjük, majd addig kevergetjük, míg sima és fényes lesz. A csokoládés tölteléket a kekszes alapra öntjük, és meghintjük a feldarabolt sárgabarackkal. Legalább 4 órát a hűtőben pihentetjük. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

1 bögre = 2,5 dl

Giada De Laurentiis receptje - MME

Ezek is érdekelhetnek