A pisztáciát, a cukrot és a sót aprítóba tesszük, és durvára daráljuk. Hozzáadjuk a kekszet, és az egészet finomra aprítjuk. Ráöntjük a felolvasztott vajat, és addig daráljuk, amíg a keveréknek olyan állaga lesz, mint a nedves homoknak.
A keveréket egyenletesen egy kiolajozott, 22 cm átmérőjű, levehető aljú tortaformába nyomkodjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük, amíg a széle aranybarna lesz. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
A feldarabolt csokoládét egy közepes tálba tesszük. Egy kis lábosban közepes lángon addig melegítjük a tejszínt, a vaníliát és a sót, amíg a szélein forrni kezd. A forró tejszínt a csokoládéra öntjük, két percig pihentetjük, majd addig kevergetjük, míg sima és fényes lesz. A csokoládés tölteléket a kekszes alapra öntjük, és meghintjük a feldarabolt sárgabarackkal. Legalább 4 órát a hűtőben pihentetjük. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk.