Csokis fordított muffin dióval

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1/4 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk sütőpor
  • 2 csipet só
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 dl tej
  • Öntethez:
  • 1 cs Desszert Öntet por (csokis)
  • 2,5 dl tej
  • 1 ek cukor
  • Díszítéshez:
  • 1 maréknyi egész dió

Elkészítés

    1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffin formákat kivajazzuk, vagy a muffin papírokat elhelyezzük benne.
    2. Egy nagy tálba tesszük a szobahőmérsékletű vajat és habverővel simára keverjük. Beleöntjük a cukrot és néhány percig kikeverjük a vajjal, hogy lágy, könnyed állagú legyen.
    3. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük. Egy másik tálba kimérjük a száraz hozzávalókat: lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót, kakaóport és összekeverjük őket. A vanília aromát és a tejet kimérjük és elkeverjük őket.
    4. A vajas krémhez apránként, felváltva adagoljuk a lisztet, illetve a tejes keveréket. Végül alaposan összekeverjük az egészet és a formákba kanalazzuk a masszát.
    5. Kb. 15 percig sütjük, de tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Még a formában 5-10 percig hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából és így hűtjük ki teljesen.
    6. A muffinokat fejjel lefelé tegyük egy tálcára. Ha netán muffin papírokban sütöttük, akkor azt természetesen vegyük le róla. Az előírás szerint készítsük el a csokiöntetet, majd kanalazzunk a muffinok tetejére, és mindegyik közepét egy fél szem dióval díszítsük.

Megjegyzés

Egyszerűen elkészíthető finomság! Egy apró trükkel és a csokiöntettel feldobva, kiváló vendégváró lehet! Sylvia, a Gasztro Angyal konyhájából.

Malmos Szilvia
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin