Elkészítés: A kristálycukrot egy kis edénybe szórjuk, meglocsoljuk a vízzel, és közepes tűzön elkezdjük karamellizálni. Először elkezd forrni, bugyogni, közben ne keverjük kanállal, csak rázogassuk az edényt, majd ha a benne lévő víz elpárolgott, lassan arany barnára pirul. Ekkor az olvasztott vajjal vékonyan kikent, 4 egyforma nagyságú forma aljába öntjük, félretesszük.
Ezután a tojásokat keverőtálba ütjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tejszínt, a porcukrot, a vízgőz fölött felolvasztott étcsokoládét, és gyors mozdulatokkal egyneművé keverjük. Végül a karamellel kiöntött formákba öntjük.
A formákat forró vízzel töltött tepsibe állítjuk, és 150 fokos sütőben 25-30 perc alatt kigőzöljük.
Ha elkészült, kis késsel óvatosan körbevágjuk a forma szélénél a sült pudingot, és egy mozdulattal tányérra borítjuk. Körberakjuk friss málnával, és ízlés szerint citromfűvel vagy mentával díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre