Elkészítés: A tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a feldarabolt tortabevonót, az instant kávét, a rumot, a cukrot, és simára kikeverjük. Kb. 6 órára hűtőszekrénybe tesszük, ez nagyon fontos.
A mogyorót serpenyőben szárazon megpirítjuk, majd felvagdaljuk. Egy 1,5 literes doboz formát olajjal kikenünk, majd kibéleljük olpack-kal úgy, hogy a forma szélén túllógjon. A forma aljára az átkevert csokimasszából 1 cm réteget simítunk, megszórjuk mogyoróval, majd kirakjuk keksszel. A maradékot ugyanígy rétegezzük. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük, majd másnap kiborítjuk, és ízlés szerint tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre