Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis diótorta

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 tojásfehérje
  • 10 evőkanál cukor
  • 30 dkg darált dió
  • A krémhez:
  • 10 tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • A tetejére:
  • tortabevonó

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a fehérjékből kemény habot verünk a cukorral, majd óvatosan beledolgozzuk a darált diót. Nagyobb kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Az oldalára én nem szoktam tenni, így szépen felkapaszkodik a tészta, és nem púposodik fel a közepe. Tűpróbáig sütjük. Ha kész, még kisideig a sütőben hagyjuk nyitott ajtónál. Ha már langyosra hűlt, késsel körbevágjuk, rácsra fordítva lehúzzuk róla a sűtőpapírt, és teljesen hűlni hagyjuk.

A krémhez összekeverjük a tojássárgákat a cukorral, eldolgozzuk benne a kakaóport (keserűcsokit is tehetünk bele ízlés szerint), majd gőz fölött habosra kavarjuk, kihűtjük. A margarint is habosra kavarjuk, majd a két krémet összedolgozzuk.

A tortát kettévágjuk, és megtöltjük a krém nagyobb részével, majd bevonjuk a maradékkal. Ha díszíteni is akarunk a krémmel, kicsit tartalékoljunk belőle. Tetejére az utasítás szerint elkészítjük a bevonót.

Megjegyzés

A liszt nem véletlenül maradt ki! Az édesítésen egyéni ízlésnek megfelelően lehet változtatni. További fotót Gaby53 küldött hozzá.
- lovika

Ezek is érdekelhetnek

Friss