Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokis diós szőlős pite

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 4 ek liszt
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 ek barna cukor
  • 1 ek kakaó (keserű)
  • 2 ek darált dió
  • 4 ek víz
  • 2 ek olvasztott vaj
  • 6 g sütőpor
  • 2 ek porcukor
  • 22-25 szem fehér szőlő (nagy szemű)

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét felverjük, közben egy csipet sót adunk hozzá. Ha felhabosodott, apránként hozzáadunk két evőkanál cukrot.
    2. A tojássárgájához hozzáadunk 2 evőkanál barna cukrot, a vizet, majd fehéredésig keverjük. Ha ezzel megvagyunk, beleszórjuk a sütőporral összekevert lisztet, a kakaóport, a darált diót, majd miután elkevertük ezt is, belecsurgatjuk az olvasztott vajat és tovább keverjük.
    3. Egy kevés felvert tojásfehérjével fellazítjuk a tésztát, a maradék habot pedig apránként belekeverjük. Mindezek után veszünk egy 24 centis pite formát, kikenünk vajjal, kilisztezzük, majd beleöntjük a pitetésztát, a tetejét pedig kirakjuk szőlővel. Végezetül 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre. Ha megsült, porcukrozzuk a tetejét.

    KÉTRÉTEGŰ ALMÁS PITE >>> 

    KARAMELLÁS-NEKTARINOS PITE >>> 

    ALMÁS-DIÓS PITE >>> 

Megjegyzés

Ha megsült a szőlős pite, langyosan kezdjük felszeletelni, ugyanis így könnyebb.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin