Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokis-diós szelet

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 ek kakaó
  • 7 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 12 dkg dió
  • pikáns lekvár
  • 20 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1-2 ek porcukor
  • 1-2 ek rum
  • A krémhez:
  • 5 db tojás
  • 3 ek kakaó
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • A tetejére:
  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • 7 dkg margarin

Elkészítés

    1. tojás sárgáját kikeverjuk a cukorral és a margarinnal, hozzáadjuk a kakaót, a lisztet, a sütőport, a diót és kemény habbá vert tojásfehérjéket. Tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 1 lapot sütünk belőle.
    2. Ha kihűlt, megkenjük pikáns lekvárral, megszórjuk darált dióval, a vaníliás cukorral, 1-2 ek porcukorral, majd meglocsoljuk a rummal.
    3. A krém hozzávalóit, a tojást, a kakaót és a cukrot gőz felett sűrűre főzzük, vigyázzunk, hogy ne forrjon, majd ha kihűlt, összekeverjük az előre habosra kavart margarinnal, és rákenjük a tésztára.
    4. A tortabevonót margarinnal felolvasztjuk és a krém tetejére kenjük. 

    ALMÁS-DIÓS LEPÉNY >>> 

    GYORS DIÓS BÖGRÉS SÜTI>>> 

    OMLÓS DIÓS-MÁKOS KIFLI>>> 

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

mamo1221
A tésztához akkor most 15 dkg porcukor kell, vagy 1-2 kanál????
mamo1221
Megpróbálkozom ezzel a sütivel, bár nekem ezek a töltelékek nem szoktak olyan szépek lenni, mint a képeken. Ilyen szép magas lesz a krém?

Hasonló Receptek

Magazin