Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-diós szelet egészségesebben

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 7 db tojásfehérje
  • 6 dkg eritrit vagy nyírfacukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg lisztkeverék (ez nálam 4 dkg zabpehely, 6 dkg darált dió és 5 dkg graham liszt)
  • A krémhez:
  • 7 db tojássárga
  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 evőkanál eritrit vagy nyírfacukor
  • 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé (nálam 90%-os)
  • 20 dkg vaj
  • kakaóbab töret

Elkészítés

  1. A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük az eritrittel, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket és a sütőport. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  2. A krémhez a tejben elkeverjük az édesítőt, a tojást, a pudingport, és feltesszük melegedni, majd amikor felolvadt a cukor is, hozzátesszük a csokit. Sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk hűlni, majd a vajjal kihabosítjuk.
  3. A kihűlt piskótára kenjük a krémet, és megszórjuk kakaóbabbal. A hűtőben 3-4 órát állni hagyjuk. Hasábokra vágva kínáljuk.

Megjegyzés

Lágy, krémes, finom! :-) - beresandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss