A vajat megolvasztjuk, majd simára keverjük a kakaóval, és hozzáadjuk a cukrot. Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a felvert tojásokat. Beletesszük a szódabikarbónát, a sót, a vaníliaaromát, és összekeverjük. Hozzáöntjük a lisztet és a kókuszreszeléket, majd alaposan összedolgozzuk az egészet. Előmelegített sütőben,180 fokon kb. 40 -45 perc alatt megsütjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a darált diót és a rumaromát. Ha teljesen kihűlt a tésztánk, kettévágjuk, és megkenjük a diós krémmel. Tetejére, gőz felett felolvasztjuk a csokoládét az étolajjal, és szépen egyenletesen elsimítjuk rajta. Megvárjuk, míg megdermed, majd szeletelés előtt még pár óráraa hűtőbe tesszük.