Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-diós rétesfalatkák

45 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 25 darabhoz:
  • 8 dkg tejszín
  • 1/4 tk őrölt fahéj
  • 17 dkg étcsokoládé
  • 1 ek méz
  • 12 dkg dió
  • 1 csomag réteslap
  • 1-2 tk olaj
  • 5 dkg eperlekvár
  • A tálaláshoz:
  • porcukor
  • vaníliafagylalt

Elkészítés

1.

A töltelékhez felforraljuk a tejszínt a fahéjjal, majd az aprított étcsokoládéra öntjük. Belekeverjük a mézet és a durvára vágott diót, majd hagyjuk kihűlni.

2.

A réteslapot hagyjuk felengedni, majd 4 részre vágjuk. Az így kapott hosszú téglalapcsíkokat átkenjük olajjal, majd megtöltjük 1-1 ek csokoládés és 1/2-1/2 tk eperlekvárral. A csíkot derékszögben összehajtogatjuk úgy, hogy a háromszög minden oldala be legyen burkolva. Így a krém nem folyhat ki.

3.

Elrendezzük a sütiket egy tepsiben, majd 190 fokra előmelegített sütőben 10–12 percig sütjük. Meghintjük porcukorral, és vaníliafagylalttal tálaljuk.

Bármilyen töltött tészta készítésekor a lapok összeillesztésénél jól nyomkodjuk le a széleket, különben sütés közben szétnyílhatnak.

Ezek is érdekelhetnek

Friss