A töltelékhez felforraljuk a tejszínt a fahéjjal, majd az aprított étcsokoládéra öntjük. Belekeverjük a mézet és a durvára vágott diót, majd hagyjuk kihűlni.
A réteslapot hagyjuk felengedni, majd 4 részre vágjuk. Az így kapott hosszú téglalapcsíkokat átkenjük olajjal, majd megtöltjük 1-1 ek csokoládés és 1/2-1/2 tk eperlekvárral. A csíkot derékszögben összehajtogatjuk úgy, hogy a háromszög minden oldala be legyen burkolva. Így a krém nem folyhat ki.
Elrendezzük a sütiket egy tepsiben, majd 190 fokra előmelegített sütőben 10–12 percig sütjük. Meghintjük porcukorral, és vaníliafagylalttal tálaljuk.
Bármilyen töltött tészta készítésekor a lapok összeillesztésénél jól nyomkodjuk le a széleket, különben sütés közben szétnyílhatnak.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre