Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokis-diós banánkenyér

default user icon

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt + a formához
  • 7,5 dkg tejcsokoládé
  • 12,5 dkg darált dió
  • 1 tasak sütőpor
  • 4 db érett banán
  • 17,5 dkg vaj + a formához
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 2,5 dkg tejszínes krémsajt

Elkészítés

    1. A lisztet, a felaprított tejcsokoládét, a diót és a sütőport összeforgatjuk. A banánokat meghámozzuk, az egyiket hosszú szeletekre vágjuk, a többit villával összetörjük. 
    2. Egy nagy tálban habosra keverjük a vajat a kétféle cukorral és egy csipet sóval. Egyenként hozzákeverjük hozzá a tojásokat. Hozzáadjuk felváltva a lisztes keveréket, a banánt és a krémsajtot. Az egészet összedolgozzuk, majd a masszát egy kivajazott és kilisztezett pástétomformába simítjuk. A tetejét a hosszú banánszeletekkel díszítjük. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni. Szeletelve tálaljuk.

    SÜTI TITKOK ORSITÓL: A LEGFINOMABB BANÁNKENYÉR, AMIT VALAHA KÓSTOLTÁL 

    BANÁNKENYÉR: AZ ELRONTHATATLAN DESSZERT, AMIT MINDENKI SZERET! 

    8 SZUPER TRÜKK BANÁNPUCOLÁSHOZ 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek