Elkészítés: A tésztát a hozzávalókból két részletben készítjük. Az 5 tojásfehérjét habbá verjük a 15 dkg cukorral, majd óvatosan belekeverjük a 15 dkg darált mogyoró, 2 kanál liszt, 2 kanál kakaó és 1 csomag sütőpor keverékét. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 15 perc alatt megsütjük. A másik fele hozzávalóival ugyanígy járunk el.
A krémhez a tojássárgákatt a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a pudingport, vaníliás cukrot, kakaót, majd a tejet, és sűrű krémmé főzzük, folytonos keverés mellett. Ha kihűlt a főzött krém, hozzákeverjük a margarint. A krémet a kihűlt két tésztalap közé kenjük, tetejét csokoládémázzal bevonjuk. Hűtőbe tesszük kb. 1 órára, majd kockára vágva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre