Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis csiga cukordísszel

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt futtassuk fel kb 1 dl cukros tejben. Szitáljuk össze a lisztet a porcukorral, adjuk hozzá a tojást, az olvasztott vajat és a felfutott élesztőt, majd a tejet kis adagonként hozzáöntve, gyúrjunk egynemű tésztát. Letakarva 30 percig pihentessük, majd osszuk 8 egyforma részre.
  2. Mindegyik tésztarészt sodorjuk 50 cm hosszú rudakká, majd tekerjük fel csigaalakba, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Egy parafadugóval nyomjunk mélyedést mindegyik közepébe, és hagyjuk kelni amíg a bemelegítjük a sütőt 180 °C - ra.
  3. Sütés előtt, kenjük le kevés vízzel elkevert tojássárgájával és süssük szép pirosra. Ha megsültek a fészkek, szedjük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
  4. Gőz felett olvasszuk össze a csokoládé felét 2 ek olajjal és csurgassuk a tésztára. A másik felét reszeljük apróra, szórjuk meg a fészkek közepét, majd illesszünk a közepébe színes cukortojásokat.

Ezek is érdekelhetnek