A cseresznyét mossuk meg és magozzuk ki. A csokoládét vágjuk fel apróra. A vajat a cukorral és a sóval keverjük habosra, majd fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat is. Vegyítsük a masszába a tojáslikőrt is, majd keverjük tovább.
Az átszitált lisztet dolgozzuk össze a sütőporral és a csokoládéval, majd ezt is adjuk a tojásos masszához. Egy 37x32 cm-es tepsit kenjünk ki zsiradékkal és szórjuk meg zsemlemorzsával. Öntsük bele a tésztát, a tetejét simítsuk el. Rakjuk rá az előkészített cseresznyét.
Előmelegített sütőben süssük 175 fokon 45-50 percig. A tejfölt és a habbá vert tejszínt keverjük össze a vaníliás cukorral, majd kenjük a megsült tészta tetejére. Csepegtessük le a maradék tojáslikőrrel.
A kész süteményt vágjuk fel kockákra, díszítsük néhány száras cseresznyével, mentalevelekkel és csokoládéforgáccsal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre