Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis cseh krémes

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A csokis cseh krémeshez a lisztet összekeverjük a zsírral, a porcukorral, a tojások sárgájával, a tejföllel és a sütőporral. Alaposan összegyúrjuk, majd háromfelé osztjuk. 
  2. Egy tepsi hátlapján egyenként kisütjük a lapokat. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt elkészül. (Óvatosan, mert könnyen törik!)
  3. A krémhez a lisztet 1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük forrni, és amint felmelegedett a tej, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, és alacsony tűzön sűrűre főzzük. Félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
  4. Közben a vajat a cukorral habosra keverjük, és a kihűlt krémet hozzáadva tovább keverjük. Az elkészült krémet kétfelé osztjuk, az egyik felébe tesszük a vaníliás cukrot és a fél citrom levét. A másik felébe belekeverjük a kakaót és a rumot.
  5. Az alsó lapra tesszük a kakaós krémet, rátesszük a középső lapot, erre kerül a vaníliás krém, végül a harmadik lappal befedjük. A tetejét az olvasztott csokoládéval vonjuk be, és egy éjszakára betesszük a hűtőbe.

Megjegyzés

Nem mondom, hogy könnyű elkészíteni, de a selymesen lágy krém a lapok között maga a mennyország. - lilalicsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss