Elkészítés: A vajat megolvasztjuk, a csokoládét apró darabokra törjük. A chilit mindenképpen érdemes finom porrá zúzni, hogy az eloszlása egyenletesebb legyen, a mennyiségben persze az ízlés határoz, kezdésként kevesebbet ajánlok beletenni. A hozzávalókat egységes tésztává keverjük (viszonylag szilárd lesz).
Kivajazott lapos tepsire kis halmokat rakunk kanállal. Fontos, hogy ezek aránylag távol legyenek egymástól, mert a sütés alatt lapos formát vesz fel a keksz, és így könnyen összesülhetnek!
Előmelegített sütőben 8-10 percig sütünk egy adagot, 180 fokon (légkeverés nélkül). Miután kihűl, lapos szedőkanállal választjuk le a kekszeket a tepsiről és már fogyasztható is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre