Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-chilis keksz

5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vajat megolvasztjuk, a csokoládét apró darabokra törjük. A chilit mindenképpen érdemes finom porrá zúzni, hogy az eloszlása egyenletesebb legyen, a mennyiségben persze az ízlés határoz, kezdésként kevesebbet ajánlok beletenni. A hozzávalókat egységes tésztává keverjük (viszonylag szilárd lesz).

Kivajazott lapos tepsire kis halmokat rakunk kanállal. Fontos, hogy ezek aránylag távol legyenek egymástól, mert a sütés alatt lapos formát vesz fel a keksz, és így könnyen összesülhetnek!

Előmelegített sütőben 8-10 percig sütünk egy adagot, 180 fokon (légkeverés nélkül). Miután kihűl, lapos szedőkanállal választjuk le a kekszeket a tepsiről és már fogyasztható is.

Megjegyzés

A chili használatának hagyománya a csokoládés ételeknél Dél-Amerikából ered. Egyrészt rendkívül pikáns ízt kölcsönöz a fogásoknak, másrészt afrodiziákum is. - Pihe123

Ezek is érdekelhetnek