Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis bonbonok

default user icon
MME
45 perc
bonyolult
átlagos
40 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A mandulát forrásban lévő vízbe dobjuk, leszűrjük, majd eltávolítjuk a külső héját. Ugyanígy megtisztítjuk a pisztáciát is. Mindkettőt hagyjuk megszáradni, majd aprítógépben megőröljük.

2.

Hozzáadunk 5 dkg porcukrot, és összedolgozzuk. Végül belekeverjük a rumot. A mandulát szintén pürésítjük a megmaradt cukorral és 1 evőkanál vízzel. Az egészet sima masszává gyúrjuk.

3.

1 cm átmerőjű gombóckákat formázunk a pisztácia massza kétharmadából, majd bevonjuk a mandulamasszával úgy, hogy végül 4 cm átmerőjű gombócok keletkezzenek. Mindet a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljanak.

4.

A bonbonok egyharmadát a felolvasztott csokoládéba mártjuk, majd rácsra tesszük, hogy a máz megszilárduljon. A maradék bonbonok felét kakaóporban, a másik felét porcukorban meghempergetjük. A fehér csokoládét is megolvasztjuk, és a csokoládé masszával bevont bonbonokat díszítjük vele.

Ezek is érdekelhetnek