Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojáshabos csokipite

MME MME
40 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A kekszet sodrófával vagy géppel morzsásra tördeljük.
  2. A vajat felolvasztjuk, a morzsával összedolgozzuk, majd egy kb. 20 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk. Ha ilyen nincs kéznél, tökéletes egy piteforma is.
  3. A 3 darab tojássárgáját, a cukrot és a keményítőt egy kis tejjel csomómentesre keverjük.
  4. A tejet egy lábasban felforraljuk a csipet sóval, majd levesszük a tűzről. Hőkiegyenlítéssel dolgozunk tovább. Egy pici forró tejjel elkeverjük a tojássárgájás keveréket, majd az egészet a tejhez öntjük és alaposan összekeverjük. Utána visszatesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Ha már pudingosodik az állaga, szűrőn keresztül átöntjük egy másik tálba.
  5. Ha egy picit lehűlt, ráöntjük a kimért csokoládéra, és addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem olvad. Ekkor ráöntjük a kekszes alapra és félretesszük picit.
  6. A 2 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a csokis krémre simítjuk. Azonnal betoljuk a 170 fokra előmelegített sütőbe, és addig sütjük, amíg a tojáshab szép, barnás színt kap. Ez 25-30 perc, de a sütő erősségétől is függhet.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A CSOKIPITE TOJÁSHABBAL

 

Ezek is érdekelhetnek