Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokimousse-os sajttorta

default user icon

Hozzávalók

  • A kekszalaphoz:
  • 20 db csokikrémmel töltött keksz
  • 1/4 bögre barna cukor
  • 7 ek vaj (olvasztva)
  • A krémhez:
  • kb. 90 dkg krémsajt
  • kb. 10 dkg étcsokoládé (olvasztva)
  • 1 ek kakaópor
  • 1,5 bögre cukor
  • 2 ek vaníliakivonat
  • 4 db tojás
  • 1,5 bögre habtejszín
  • 1/4 bögre porcukor
  • A csokimázhoz:
  • kb. 45 dkg étcsokoládé
  • 2 bögre habtejszín

Elkészítés

    1. A kekszeket összetörjük egy zárható műanyag zacskóban, majd a morzsát egy tálba öntjük. Hozzákeverjük a barna cukrot és az olvasztott vajat, majd a masszát a tortaforma aljába nyomkodjuk.
    2. A krémsajtot összekeverjük a megolvasztott csokival, a kakaóval és a cukorral, és robotgéppel kikeverjük. Hozzáöntjük a vaníliakivonatot és a tojásokat, és a géppel tovább keverjük. A habtejszínt habbá verjük a porcukorral, majd a kis adagokban óvatosan a csokis krémhez keverjük. A krémet a kekszalapra simítjuk. A tortaformát forró vízbe állítjuk, és 150 fokon 60-70 pecig sütjük.
    3. A tejszínt felmelegítjük, majd az összetört csokoládéra öntjük, és egyneművé keverjük. A tortát lehűtjük, majd leöntjük a csokimázzal, és 30 percre a hűtőbe tesszük.

    CSOKIS FINOMSÁGOK >>> 

    MÉG TÖBB ISTENI SAJTTORTA >>> 

    15 ELLENÁLLHATATLAN KRÉMES SÜTI A HÉTVÉGÉRE >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin