Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokimázas-mogyorós sajttorta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kekszalaphoz:
  • 20 dkg keksz (pl. mézes-teljes kiőrlésű, vagy egyéb)
  • 10 dkg natúr pörkölt mogyoró
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • A krémhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 nagy pohár tejföl (450 g-os)
  • 20 dkg cukor - vagy egyéb édesítő
  • 2 csomag (bourbon) vaníliás cukor
  • 4 dkg rétesliszt
  • 3 egész tojás
  • 3 tojás sárgája
  • A tetejére:
  • 5 dkg cukor
  • 2 dkg (holland) kakaópor
  • 3 cl víz
  • 7 dkg vaj
  • Valamint:
  • 5 dkg natúr pörkölt mogyoró

Elkészítés

Elkészítés: A kekszalaphoz a kekszet, a mogyorót és a vajat együtt robotgéppel összeaprítjuk, a morzsát kibélelt 26 cm-es kapcsos formába nyomkodjuk, a hűtőbe tesszük, hogy a kekszalap megkeményedjen.

A krémhez a sajtot kikeverjük a tejföllel, a cukrokkal, a liszttel, előbb az egész tojásokat, végül a tojássárgákat egyenként belekeverjük.

Ráöntjük a krémet a kekszalapra, és 180 fokra előmelegített, gőzös sütőben kb. 60-65 percig sütjük, langyosra hűtjük.

A mázhoz a cukrot a kakaóval és a vízzel sűrűre összefőzzük, félrehúzzuk, a hideg vajat elkeverjük benne, langyosan a tortára simítjuk, mogyoróval megszórjuk.

Tálalás előtt a hűtőben pihentetjük legalább 6 órát vagy egy éjszakát.

Megjegyzés

Ét- vagy tejcsokival is bevonhatjuk a tetejét, a csokit felolvasztva és kevés olajjal elkeverve. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss