Csokimáz egyszerűen

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • étcsokoládé vagy tortabevonó

Elkészítés

    Elkészítés: Ha olyan süteményt sütünk, aminek a tetejét be kell vonni csokival, tegyük a következőt: amikor már megsült a sütemény, kivesszük a sütőből, a felkockázott csokoládét egyenletesen ráhelyezzük, majd visszatesszük a sütőbe 2-3 percre, hogy megolvadjon. Majd kivéve a sütőből, kanállal könnyedén elkenjük a megolvadt csokoládét. Így nem kell gőz fölött szenvedni vele.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

5 évvel ezelőtt
Mikróban olvasztom fel én is, de keverek hozzá olajat is, hogy ne legyen olyan kemény. Szeletelésnél nem törik, ha a felolvasztás után egy kis kefírt keverünk hozzá.
Farkas Andrea 8 évvel ezelőtt
Én a tortabevonót kockáira töröm, egy kerámia tányérba teszem úgy, hogy amennyire lehet, széthúzom a kockákat. Mikróban 400 watton 1,5 percig melegítem. Megnézem lapos késsel ,hogy teljesen felolvadtak-e a kockák, ha nem, még 10-20 másodpercig melegítem.

Hasonló Receptek

Magazin