Elkészítés: A tejszínt összeforraljuk 30 dkg cukorral. A kakaóport összekeverjük 10 dkg cukorral, majd a tejszínes anyagból keveset hozzáadunk, csomómentesre keverjük, majd ezt szép lassan összekeverjük a maradék tejszínes keverékkel. Folyamatos keverés közben újra felforraljuk, langyosra hűtjük (párszor megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be). A 2 tojás sárgáját pici cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a langyos kakaós anyaghoz. Egészen hidegre hűtjük, majd belekeverjük a 3 dl szeszt. (Ha csomós lenne, át kell szűrni!) Üvegbe töltve 1-2 hétig állni hagyjuk, közben párszor felrázzuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre