Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-csokikrémes torta

120 perc
bonyolult
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • Tészta:
  • 4 db tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 7 dkg margarin
  • 2 tk sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • Étcsokikrém:
  • 18 dkg étcsokoládé
  • 3,5 dl tejszín
  • 3 dkg margarin
  • Fehér csokikrém:
  • 18 dkg fehér csokoládé
  • 3,5 dl tejszín
  • 3 dkg margarin

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. A tojássárgákat a cukorral (fehéredésig) jól kikeverjük, majd hozzákeverjük az olvasztott margarint (kihűlt), a sütőporral kevert lisztet, és végül a kemény habbá felvert tojás fehérjét. Óvatosan összekeverjük az egészet.
  2. Kivajazott, lisztezett csatos tortaformába beleöntjük a tésztamasszát és előmelegített sütőben 180 fokon világos aranysárgára sütjük. Ha megsült a tészta, kivesszük hűlni a sütőformából.
  3. Az összetördelt étcsokoládét a 1,5 dl tejszínnel és a margarinnal összeolvasztjuk (épphogy csak összeolvadjanak), majd félre tesszük hűlni. A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá felverjük és a már kihűlt csokoládét óvatosan belekeverjük.
  4. A kihűlt piskótát vissza tesszük a tortaformába és egyenletesen rákenjük az étcsokikrémet. A hűtőbe betesszük addig dermedni, amíg elkészül a fehér csokikrém.
  5. A fehér csokoládékrémet ugyanúgy készítjük el, mint az étcsokisat, majd ezt a krémet pedig az étcsokoládékrémre egyenletesen rákenjük.
  6. Tetszés szerint díszítjük a torta tetejét. A hűtőbe tároljuk.

GUNDEL PALACSINTATORTA >>> 

 

Megjegyzés

A csatos tortaforma átmérője: 24 cm. - Tündi konyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss