Elkészítés: A tésztához a hideg margarint a többi hozzávalóval összedolgozzuk, 30 percig a hűtőben pihentetjük. 1 cm vastagra nyújtjuk, és közepes kivajazott tepsibe tesszük. A felesleget levágjuk.
A tésztára szórjuk a grízt, a lecsepegtetett meggyet, a fahéjjal elkevert cukrot, és előmelegített sütőben közepes lángnál kb. 25 perc alatt megsütjük.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a liszttel is tovább keverjük, apránként hozzáadjuk a tejet, és lassú tűzön sűrűre főzzük. Beledobjuk a csokidarabokat, kevergetve feloldjuk, majd ha sima a krém és kissé kihűlt, a sütire önjük.
Hagyjuk, hogy megdermedjen, majd szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre