Elkészítés:
A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Beleforgatjuk a liszt és a dió keverékét. A masszát sütőpapírral bélelt, 30x35 cm-es tepsibe simítjuk, és alacsony hőfokon szárítva megsütjük. A tésztát rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt. Ha kihűlt, 3 db 10 cm széles lapra vágjuk.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral gőz fölött habosra kavarjuk. Hozzáadjuk az étcsokit, a vaníliás cukrot, és továbbra is gőz fölött a krém besűrűsödéséig kavargatjuk. Ha kihűlt, robotgéppel hozzákeverjük a margarint. Megtöltjük, és kívülről is ezzel a krémmel vonjuk be a tortát.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre