Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokikorong fél óra alatt

30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A csokikoronghoz a vajat és a cukrot habosra keverjük. Beleütjük a tojássárgáját, beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát, majd jól összekeverjük.

2.

Feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a csokoládét és az aprított mogyorót, és összekeverjük.

3.

A masszából 10 golyót formázunk. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük egyesével egymás mellé a golyókat (figyeljünk arra, hogy ne kerüljenek túl közel egymáshoz), majd a tenyerünkkel mindegyiket lelapítjuk (körülbelül 1,5 cm magasak legyenek a korongok).

4.

190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10-12 percig sütjük vagy addig, amíg megnőnek és berepedeznek, de egy kicsit lágyak maradnak. Hűlni hagyjuk, és tálaljuk.

Ajánljuk még:

5 HOZZÁVALÓS RECEPT: MOGYORÓVAJAS-CSOKIS KEKSZ, AMIBŐL EGY MORZSA SEM MARAD >>> 

Még különlegesebb lesz a kekszünk, ha vízgőz felett csokoládét olvasztunk, majd a korongok felé belemártjuk, és tálcára téve hagyjuk megdermedni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss