Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokihabos linzer

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 20 dkg teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 4 ek eritrit vagy cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 25 dkg margarin
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • kevéske tej az összegyúráshoz
  • A krémhez:
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 3 ek kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7,5 dl tej
  • 3-4 ek eritrit vagy cukor
  • csipet só
  • 1 csomag zselatin expressz
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1/2 csomag habfixáló

Elkészítés

    1. Liszteket egy tálba szitáljuk, beletesszük a száraz alapanyagokat, majd összemorzsoljuk a margarinnal, a tojással plusz egy pici tejjel, és jól összedolgozzuk.
    2. A tésztát két cipóra osztjuk, majd vékonyra nyújtjuk, és tetszőleges formával kiszaggatjuk, és egymástól kicsit távolabbra egy  sütőlemezre helyezzük őket. A maradék tésztát újra összegyúrjuk és kiszaggatjuk.
    3. A krémhez a pudingot a cukorral együtt, a tejben megfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, kihabosítjuk, majd beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.
    4. Az elkészült krémet habzsákba töltjük, majd a képen látható módon megtöltjük vele a korongokat. Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. 

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A LINZERTÉSZTÁD - 6 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN! >>> 

    ÉDES APRÓSÜTEMÉNYEK >>> 

Megjegyzés

Hétvégére készítettem saját elgondolásom szerint, és nagyon nagy sikere volt a családban! Nagyon finom lágy, krémes, szinte elolvad a szádban, ahogy megkóstolod. Szeretettel ajánlom mindenkinek!

Zsanette íz világ Gastro&Konyhája
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin