Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokihabos-diós szelet

60 perc
mester
átlagos
16 adag
Hozzávalók
  • A csokis habhoz:
  • 20 dkg csokoládé
  • 5 dl édes habtejszín
  • A tésztához:
  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 mokkáskanáll sütőpor
  • 10 dkg vágott dió
  • 15 dkg cukor

Elkészítés

  1. A krémhez egy kis lábosban felmelegítjük a csokoládét 3 dl tejszínnel, és homogénre keverjük. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük 4-5 órára.
  2. Ezután a maradék 2 dl tejszínt, valamint külön a csokis tejszínt is kemény habbá verjük. A csokis tejszínt kihabosítjuk, és óvatosan, apránként adagolva, beleforgatjuk a sima tejszínt is, majd együtt kihabosítjuk. 
  3. A tésztához a csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral 10 perc alatt krémesre keverjük egy gépi habverővel. A lisztet a sütőporral és a vágott dióval összekeverjük, majd fakanállal a krémhez keverjük.
  4.  A tésztát egy szilikonos sütőpapírral bélelt, 22x36 cm-es tepsibe tesszük. 170 fokra melegített sütőben 20 -25 perc alatt készre sütjük. A kihűlt tésztára rásimítjuk a csokis habot, felszeletelve kínáljuk. 

18 ELLENÁLLHATATLAN DIÓS SÜTI - A DARÁLÓSTÓL A PATKÓIG >>> 

13 CSOKIS FINOMSÁG, AMIT KÉPTELENSÉG VISSZAUTASÍTANI! >>> 

Megjegyzés

Extra finom sütemény, ajánlom mindenkinek! - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss