A krémhez egy kis lábosban felmelegítjük a csokoládét 3 dl tejszínnel, és homogénre keverjük. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük 4-5 órára.
Ezután a maradék 2 dl tejszínt, valamint külön a csokis tejszínt is kemény habbá verjük. A csokis tejszínt kihabosítjuk, és óvatosan, apránként adagolva, beleforgatjuk a sima tejszínt is, majd együtt kihabosítjuk.
A tésztához a csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral 10 perc alatt krémesre keverjük egy gépi habverővel. A lisztet a sütőporral és a vágott dióval összekeverjük, majd fakanállal a krémhez keverjük.
A tésztát egy szilikonos sütőpapírral bélelt, 22x36 cm-es tepsibe tesszük. 170 fokra melegített sütőben 20 -25 perc alatt készre sütjük. A kihűlt tésztára rásimítjuk a csokis habot, felszeletelve kínáljuk.